Uitgelichte afbeelding voor "Choco bananenbrood"

1 bananenbrood, 15 minuten + 40-45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
40 gram chocolade (85% cacao)
3 bananen
3 eieren
50 gram dadelstroop
150 gram boekweitmeel
3 zakjes choco thee
’n snuf zout
1 eetlepel baksoda

Bereiding

  1. Hak de chocolade in grove stukken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  3. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  4. Mix de bananen, eieren en de stroop in de keukenmachine tot een glad beslag.
  5. Meng het meel, de inhoud van de theezakjes, zout en het baksoda in een grote kom.
  6. Voeg er vervolgens het natte mengsel en de chocola aan toe en roer goed door.
  7. Giet het beslag in het cakeblik en bak het in zo’n 40 tot 45 minuten gaar in de oven.
  8. Je kunt het afgekoelde bananenbrood in plakken snijden en invriezen.


Ik heb 2 kleine cakevormen gebruikt. De baktijd is dan iets korter: 25 minuten.

Reacties

Plaats jouw reactie