Notificatie...
Choco bananenbrood
1 bananenbrood, 15 minuten + 40-45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
40 gram chocolade (85% cacao)
3 bananen
3 eieren
50 gram dadelstroop
150 gram boekweitmeel
3 zakjes choco thee
’n snuf zout
1 eetlepel baksoda
Bereiding
- Hak de chocolade in grove stukken.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Mix de bananen, eieren en de stroop in de keukenmachine tot een glad beslag.
- Meng het meel, de inhoud van de theezakjes, zout en het baksoda in een grote kom.
- Voeg er vervolgens het natte mengsel en de chocola aan toe en roer goed door.
- Giet het beslag in het cakeblik en bak het in zo’n 40 tot 45 minuten gaar in de oven.
- Je kunt het afgekoelde bananenbrood in plakken snijden en invriezen.
Ik heb 2 kleine cakevormen gebruikt. De baktijd is dan iets korter: 25 minuten.