Notificatie...

Chocoladekoekjes met peper en zout
16 koekjes, 20 minuten + 45 minuten | veganistisch
Ingrediënten
70 gram kokosolie
70 gram rijststroop
2 eetlepels water
1 theelepel vanille-extract
250 gram havermout
60 gram oerzoet
1/2 theelepel fijn zeezout
1 theelepel grof gemalen zwarte peper
1 theelepel baksoda
70 gram pure chocolade (80% cacao), gehakt
zeezoutvlokken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 ºC.
- Smelt de kokosolie op matig vuur.
- Haal dit van het vuur en klop de rijststroop, water en de vanille erdoor.
- Maal de havermout in een keukenmachine tot grof meel.
- Doe het meel in een kom en roer oerzoet, zeezout, peper en het baksoda erdoor.
- Spatel het natte mengsel en de chocolade erdoor.
- Schep met 5 centimeter tussenruimte deegballetjes op de bakplaat.
- Garneer elk koekje met zeezoutvlokken.
- Bak de koekjes 13-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
De originele versie van dit heerlijke recept komt uit My New Roots van Sarah Britton.
Je kunt de koekjes in een koektrommel 5 dagen op kamertemperatuur bewaren.