Uitgelichte afbeelding voor "Chocoladekoekjes met peper en zout"

16 koekjes, 20 minuten + 45 minuten | veganistisch

Ingrediënten
70 gram kokosolie
70 gram rijststroop
2 eetlepels water
1 theelepel vanille-extract
250 gram havermout
60 gram oerzoet
1/2 theelepel fijn zeezout
1 theelepel grof gemalen zwarte peper
1 theelepel baksoda
70 gram pure chocolade (80% cacao), gehakt
zeezoutvlokken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
  2. Smelt de kokosolie op matig vuur.
  3. Haal dit van het vuur en klop de rijststroop, water en de vanille erdoor.
  4. Maal de havermout in een keukenmachine tot grof meel.
  5. Doe het meel in een kom en roer oerzoet, zeezout, peper en het baksoda erdoor.
  6. Spatel het natte mengsel en de chocolade erdoor.
  7. Schep met 5 centimeter tussenruimte deegballetjes op de bakplaat.
  8. Garneer elk koekje met zeezoutvlokken.
  9. Bak de koekjes 13-15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.


De originele versie van dit heerlijke recept komt uit My New Roots van Sarah Britton.
Je kunt de koekjes in een koektrommel 5 dagen op kamertemperatuur bewaren.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie