Koolsalade met amandelen en pompoenpitten

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

4-8 personen, 45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
Dressing
100 milliliter citroensap
3 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel tamari
4 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 eetlepel sesamolie
Peper
Zout

50 gram pompoenpitten
2 eetlepels tamari
50 gram amandelen
10 gram roomboter
1 eetlepel oerzoet
’n snuf zout
’n snuf chilivlokken

150 gram witte kool
200 gram rodekool
1 winterpeen

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 150 graden.
  2. Maak de dressing door het citroensap, ahornsiroop en tamari in te koken.
  3. Voeg de olijfolie en sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng de pitten in een kommetje met de tamari.
  5. Spreid ze vervolgens uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.
  6. Rooster het 15-20 minuten, of tot de pitjes krokant zijn.
  7. Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan op een laag vuur.
  8. Voeg de roomboter, oersuiker, zout en de chilivlokken toe.
  9. Blijf de amandelen roeren totdat ze gekarameliseerd zijn.
  10. Laat de amandelen afkoelen en hak ze vervolgens grof.
  11. Was en schaaf de kolen en wortel zeer dun. Het liefst met een mandoline.
  12. Meng de kolen en wortel met de dressing.
  13. Voeg de amandelen en pompoenpitten toe.

Leave a Comment