Notificatie...
Koolsalade met amandelen en pompoenpitten
4-8 personen, 45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
Dressing
100 milliliter citroensap
3 eetlepels ahornsiroop
1 theelepel tamari
4 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 eetlepel sesamolie
Peper
Zout
50 gram pompoenpitten
2 eetlepels tamari
50 gram amandelen
10 gram roomboter
1 eetlepel oerzoet
’n snuf zout
’n snuf chilivlokken
150 gram witte kool
200 gram rodekool
1 winterpeen
Bereiding
- Verhit de oven voor op 150 graden.
- Maak de dressing door het citroensap, ahornsiroop en tamari in te koken.
- Voeg de olijfolie en sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de pitten in een kommetje met de tamari.
- Spreid ze vervolgens uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze niet op elkaar liggen.
- Rooster het 15-20 minuten, of tot de pitjes krokant zijn.
- Rooster de amandelen een paar minuten in een droge pan op een laag vuur.
- Voeg de roomboter, oersuiker, zout en de chilivlokken toe.
- Blijf de amandelen roeren totdat ze gekarameliseerd zijn.
- Laat de amandelen afkoelen en hak ze vervolgens grof.
- Was en schaaf de kolen en wortel zeer dun. Het liefst met een mandoline.
- Meng de kolen en wortel met de dressing.
- Voeg de amandelen en pompoenpitten toe.