Notenburger

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 burgers, 20 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
50 gram gemengde noten
50 gram gebuild meel
50 milliliter volle melk
1 eetlepel koudgeperste olijfolie

Bereiding

  1. Hak de gemengde noten grof.
  2. Men de noten en het meel met de melk.
  3. Voeg nog wat melk toe als het deeg te droog is of wat meel als het te nat is.
  4. Vorm 2 platte schijven van het deeg.
  5. Laat ze even opstijven in de koelkast.
  6. Bak de burgers 5 minuten aan beide kanten bruin.

#Tip
Voeg naar wens bij stap 2 zelf smaakmakers toe. Denk aan nootmuskaat, versgemalen peper en zout, gerookt paprikapoeder, gehakte rozemarijn en tijm of waar je ook maar zin in hebt.

Wat is gebuild meel?
Wanneer je een graankorrel maalt, krijg je volkorenmeel. Bij gebuild meel is een deel van de vezels uit het meel gezeefd (8-18%). Hierdoor is het meel wat lichter verteerbaar dan volkorenmeel maar bevat nog wel veel goede voedingsstoffen. Gebuild meel is geschikt voor het bakken van brood, pizzabodems en pannenkoeken. Je krijgt het bij natuurvoedingswinkels.

Leave a Comment