Uitgelichte afbeelding voor "Tomatofuspread"

25-30 boterhammen, 10 minuten | veganistisch

Ingrediënten
50 gram zongedroogde tomaat
200 gram tofu rosso
400 gram zijdentofu
Citroenrasp en -sap
2 teentjes knoflook
Peper naar smaak

Bereiding

  1. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
  2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine een draai tot een romige dip.
  3. Knijp de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper.

De tofu rosso is afkomstig van het merk Taifun en verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel. Leuke bijkomstigheid: de sojabonen hiervoor worden in Duitsland en Oostenrijk verbouwd. Hierdoor komt het product van dichtbij.
Kun je tofu rosso of zijdentofu niet vinden? Vervang beiden door 400 gram gewone tofu. Verdubbel dan wel de hoeveelheid zongedroogde tomaat.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie