Aspergesoep met citroenschil

In Diner, Lunch, Recepten by Anna Hecheltjen3 Comments

3-4 porties, 20 minuten | vegetarisch

Het wittegoud-seizoen is er weer. Heerlijk! Een aspergesoepje kan altijd.

Ingrediënten
1 ui
600 gram witte asperge
1 eetlepel roomboter
600 milliliter groentebouillon
125 milliliter slagroom
Versgemalen peper
Rasp van 1 citroen

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui.
  2. Smelt in een pan de boter en fruit de ui zachtjes.
  3. Schil vervolgens de asperges van vlak onder het kopje naar beneden.
  4. Snijd de houtachtige uiteinden eraf.
  5. Snijd de asperges tot aan de kopjes in stukjes van 1 centimeter.
  6. Bak de aspergestukjes ca 2 minuten mee. Houd de kopjes apart.
  7. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  8. Laat dit in 10 minuten gaarkoken.
  9. Kook ondertussen de aspergekopjes in water met zout in 5 minuten beetgaar.
  10. Doe de aspergestukjes met bouillon in de blender. Voeg de slagroom toe en pureer alles op de hoogste snelheid in 1-2 min tot een gladde, schuimige soep.
  11. Doe de soep terug in de pan en verwarm hem opnieuw.
  12. Breng dit op smaak met peper en citroenrasp.
  13. Dien de soep op met de aspergekopjes.

Reacties

  1. Ben sowieso een asperge-liefhebber en dat wordt middels dat recept gehonoreerd!
    Lekker en simpel!

Leave a Comment