Notificatie...
Cranberry-wortelcake
1 cake, 20 minuten + 45 minuten | veganistisch
Ingrediënten
1 eetlepel chiazaad
125 haverdrink
55 gram kokosolie
2 theelepel sinaasappelrasp
1 theelepel vanillepoeder
2 middelgrote geraspte wortels (140 gram)
125 milliliter ahornsiroop
180 gram speltmeel
50 gram havermout
1 eetlepel kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
2 theelepels baksoda
1/4 theelepel fijn zeezout
80 gram cranberry’s, vers of diepvries
Bereiding
- Roer de chiazaad door de haverdrink.
- Laat dit 15 minuten op kamertemperatuur opzwellen tot een gelei.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Smelt de kokosolie op matig vuur.
- Haal dit van het vuur en roer het sinaasappelrasp en de vanille erdoor.
- Meng het wortelrasp, siroop, chia-gelei en het kokosolie mengsel in een kom.
- Klop in een grote kom het meel, havermout, kruiden, baksoda en het zout door elkaar.
- Giet het wortelmengsel erbij en spatel de cranberry’s erdoor.
- Giet het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in ongeveer 45 minuten in de oven.
De originele versie van dit heerlijke recept komt uit My New Roots van Sarah Britton.
Je kunt de cake in een cakeblik 5 dagen op kamertemperatuur bewaren. In de vriezer blijft hij maximaal 2 maanden goed.