Uitgelichte afbeelding voor "Taboulé van bloemkool"

4-6 porties, 30 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 middelgrote bloemkool
3 citroenen
1 1/4 theelepel zout
1 granaatappel
50 gram pistachenoten
7 bosuien
1 bos peterselie
1 bos munt
1 theelepel versgemalen peper
3 eetlepels koudgeperste olijfolie

Bereiding

  1. Breek de bloemkool in roosjes en doe ze in een keukenmachine.
  2. Schakel de pulseknop en paar keer kort in en laat de machine niet te hard werken. Je wilt een bulgurachtige structuur krijgen.
  3. Pers de citroenen uit, je hebt ongeveer 75 milliliter citroensap nodig.
  4. Doe de geraspte bloemkool in een kom met citroensap en het zout.
  5. Laat de bloemkool 20 minuten marineren.
  6. Verwijder ondertussen de granaatappelpitten uit de granaatappel.
  7. Hak de pistachenoten grof.
  8. Snijd de bosui fijn en hak de overige tuinkruiden grof.
  9. Voeg de bosui, tuinkruiden, versgemalen peper en olijfolie toe. Meng alles door elkaar.
  10. Doe de ‘taboulé’ op een grote platte schaal, bestrooi met de granaatappel en pistache.

De originele versie van deze heerlijk frisse salade, komt van één van mijn lievelingskoks Ottolenghi. Ik weet niet eens meer of het uit ‘Plenty’, ‘Plenty More’ of ‘Simple’ komt. Deze 3 kookboeken zijn even leuk om te hebben, al helemaal als je van plantaardig eten houdt en van kruiden en specerijen.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie