
Wortel-rabarbermuffins (of ananas/ blauwe bessen)
12 muffins, 20 minuten + 45 minuten | veganistisch
Het originele recept is afkomstig uit ‘My New Roots‘ van Sarah Britton. Ik heb sommige ingrediënten aangepast. Deze muffins zijn trouwens ook geschikt om je dag mee te beginnen. Geen straf, toch?!
Ingrediënten
250 gram havervlokken
60 gram oersuiker
2 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 theelepels kardemompoeder
1/2 theelepel fijn zeezout
1,5 theelepels baksoda
200 gram wortels
100 gram walnoten
2 stengels rabarber
55 gram ahornsiroop
250 gram ongezoete appelmoes
Bereiding
- Maal 150 gram havermout in de keukenmachine tot grof meel.
- Doe dit in een grote kom en voeg de overige havermout toe
- Roer de oersuiker, kruiden, zout en de baksoda erdoor.
- Hak de wortels grof in een keukenmachine
- Doe ze in een middelgrote kom.
- Hak vervolgens de noten grof in de keukenmachine.
- Voeg ze toe aan de wortels.
- Snijd de rabarber in dunne reepjes en voeg toe aan het wortel-notenmengsel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een muffinvorm met papieren muffinvormpjes.
- Voeg de ahornsiroop en de appelmoes toe aan het havermoutmengsel.
- Spatel vervolgens de wortels, walnoten en rabarber erdoor.
- Vul de muffinvormpjes met een laagje beslag.
- Bak de muffins in 25-35 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
- Laat ze 5-10 minuten staan voordat je ze uit de vorm haalt.
Tsja, ik was 2 weken te vroeg voor het rabarber seizoen. Ik was er klaar voor. De rabarber nog niet. Toch wilde ik graag het recept-idee uitproberen, dus werd het een variatie erop.
Of eigenlijk twee…
Variatie 1: wortel, walnoten, ananas (125 g diepvries)
Variatie 2: wortel, cashewnoten, blauwe bessen (125 g diepvries) en maanzaad (1 eetl.)
En ik kan je vertellen: ze zijn om je vingers bij af te likken!