COVID-19 maatregelen op de praktijk

Aspergesalade met aardbeien en tahindressing
2 personen, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
30 gram witte tahin
Rasp en sap van een citroen
2 eetlepels ahornsiroop
Peper en zout
500 gram groene asperge
1-2 eetlepels tamari
250 gram cherrytomaten
200 gram gerookte tofu
200 gram spinazie
15 aardbeien
Bereiding
- Maak een dressing van de tahin, citroen en ahornsiroop.
- Verdun dit desgewenst met water en breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder de harde uiteinde van de asperge en snijd hem in stukken.
- Bak dit 2 minuten op middelhoog tot hoog vuur en blus af met tamari.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Meng de tomaatjes en spinazie met de dressing.
- Maak de aardbeien schoon en snijd in paartjes.
- Serveer alles met de asperge.
Tamari is een glutenvrije sojasaus. Voor mij de ideale smaakmaker in alle gerechten.
Ofwel: er staat altijd een flesje in mijn keukenkast. Heb je geen tamari? Neem dan een andere sojasaus.
Ook lekker met een flinke hoeveelheden kiemen (zie foto).