Aspergesalade met aardbeien en tahindressing

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 personen, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
30 gram witte tahin
Rasp en sap van een citroen
2 eetlepels ahornsiroop
Peper en zout
500 gram groene asperge
1-2 eetlepels tamari
250 gram cherrytomaten
200 gram gerookte tofu
200 gram spinazie
15 aardbeien

Bereiding

  1. Maak een dressing van de tahin, citroen en ahornsiroop.
  2. Verdun dit desgewenst met water en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwijder de harde uiteinde van de asperge en snijd hem in stukken.
  4. Bak dit 2 minuten op middelhoog tot hoog vuur en blus af met tamari.
  5. Halveer de cherrytomaten.
  6. Snijd de tofu in blokjes.
  7. Meng de tomaatjes en spinazie met de dressing.
  8. Maak de aardbeien schoon en snijd in paartjes.
  9. Serveer alles met de asperge.

Tamari is een glutenvrije sojasaus. Voor mij de ideale smaakmaker in alle gerechten.
Ofwel: er staat altijd een flesje in mijn keukenkast. Heb je geen tamari? Neem dan een andere sojasaus.


Ook lekker met een flinke hoeveelheden kiemen (zie foto).

Leave a Comment