Chili-schotel (zonder chili)

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Dit recept lijkt heel erg op de ‘Easy peasy lazy curry à la Anna‘.
Maar hiermee ga je van Aziatische naar Mexicaanse sferen.

Ingrediënten
250 gram cherrytomaatjes
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 pot (360 gram) kidneybonen
1 potje (200 gram) maïs
1-2 eetlepels koudgeperste olijfolie
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel versgemalen peper
100 gram tortilla chips

Bereiding

  1. Halveer de tomaten en snijd de paprika’s in repen.
  2. Snijd de courgette in blokjes van 1,5-2 centimeter.
  3. Spoel de kidneybonen en maïs af en laat ze uitlekken.
  4. Verhit een pan, voeg de olie, cherrytomaten, paprika en de courgette toe.
  5. Bak dit 5 minuten op hoog vuur en zet het vuur vervolgens laag.
  6. Verwarm de kidneybonen en maïs kort mee.
  7. Breng op smaak met het paprikapoeder en de peper.
  8. Eet dit met de tortilla chips op.

Leave a Comment