Uitgelichte afbeelding voor "Courgettepizza"

Dit recept past binnen een koolhydraatbeperkt en koolhydraatarm dieet.
Zelf vind ik deze tomatensaus van ‘Het Dichtste Bij’ erg lekker.

Ditmaal heb ik deze variant van ‘Het Dichtste Bij’ gebruikt.
Met olijven en kappertjes.

2 personen, 20 minuten + 30 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
Voor de bodem
2-3 middelgrote courgettes
2 eetlepels oude kaas
1 bolletje mozzarella
100 gram pompoenpitten
1 ei
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Peper
Zout

Voor het beleg
250 gram cherrytomaten
300 gram pastasaus
1 bolletje mozzarella
1 handje basilicum
Peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maal de pompoenpitten in een keukenmachine tot meel.
  3. Rasp de courgettes fijn.
  4. Doe het rasp in een schone theedoek en knijp er het vocht uit.
  5. Rasp de kaas en mozzarella fijn.
  6. Kneed de rest van de ingrediënten met courgette tot een mooi ‘deeg’.
  7. Vorm hier twee evengrote pizza’s van.
  8. Bak de bodems in 20 minuten in de oven af.
  9. Halveer de cherrytomaten.
  10. Verdeel de tomatensaus over de pizza.
  11. Beleg dit met plakjes mozzarella en cherrytomaten.
  12. Bak de pizza’s in 5-10 minuten af.
  13. Haal ze uit de oven en breng op smaak met peper.
  14. Garneer met basilicumblaadjes en smullen maar.

Eenmaal begonnen aan het recept, kwam ik erachter dat ik niet voldoende pompoenpitten had voor het meel. Dit heb ik gewoon aangevuld met sesamzaad. Ook dat heb ik gemalen. Erg lekker.

Reacties

Plaats jouw reactie