Smeuïge yoghurtcake met rabarber

In Ontbijt, Recepten, Zoete trek by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 cake, 15 minuten + 45-50 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
150 gram zonnebloemolie
100 gram ahornsiroop
2 eieren
150 gram Griekse yoghurt
200 gram gebuild tarwemeel
1 theelepel baksoda
1 theelepel vanillepoeder
1 snuf zeezout
150 gram rabarber
6-7 gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  2. Meng de olie, siroop, eieren en yoghurt in een grote kom.
  3. Meng in een andere kom het meel, baksoda, vanillepoeder en het zeezout.
  4. Meng de inhoud van beide kommen goed door elkaar.
  5. Snijd de rabarber en abrikozen in stukken.
  6. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
  7. Doe het beslag in een ingevette cakevorm.
  8. Bak de cake in ongeveer 45-50 minuten in de oven.

Dit is de zonnebloemolie die ik in dit recept gebruik. Waarom? Je kunt het veilig verhitten. Je kunt ook een milde olijfolie of roomboter gebruiken als vervanging.

Wat is gebuild meel?
Wanneer je een graankorrel maalt, krijg je volkorenmeel. Bij gebuild meel is een deel van de vezels uit het meel gezeefd (8-18%). Hierdoor is het meel wat lichter verteerbaar dan volkorenmeel maar bevat nog wel veel goede voedingsstoffen. Gebuild meel is geschikt voor het bakken van brood, pizzabodems en pannenkoeken. Je krijgt het bij natuurvoedingswinkels.

Leave a Comment