Uitgelichte afbeelding voor "Tomaten-cashewdip"

10-15 porties, 15 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
150 gram geweekte cashewnoten
1 teen knoflook
100 gram gerookte tofu
10 zongedroogde tomaten op olie
1 flinke hand basilicum
Koudgeperste olijfolie
Peper en zout

Bereiding

  1. Doe de cashewnoten in een keukenmachine.
  2. Knijp de knoflook erboven uit.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  4. Vind je de dip te stevig? Voeg dan naar wens olijfolie toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

De originele versie van dit recept komt uit ‘De Snelle Vegetariër’ van Jacinta Bokma.
Ik heb de spread een beetje aangepast aan wat ik in huis had. Ook heb ik de hoeveelheid ingrediënten verhoogd. Want eerlijk is eerlijk, hier wil je meer van!

Reacties

Plaats jouw reactie