Pittige bloemkoolsalade

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2-4 porties, 20 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 bloemkool
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 theelepel kerriepoeder
1/2-1 theelepel sambal
100 gram skyr
1 eetlepel appel peer diksap
2-3 eetlepels balsamico azijn
Peper en zout
4-6 gedroogde abrikozen
200 gram gerookte tofu

Bereiding

  1. Breek de bloemkool in roosjes en kook hem, in een laagje water, beetgaar.
  2. Verhit de olie in een pan en verwarm de kerrie en sambal even.
  3. Haal van het vuur en meng dit met de skyr, diksap en het azijn.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de abrikozen in smalle repen.
  6. Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 centimeter.
  7. Meng de bloemkool, abrikozen en tofu met de dressing.
  8. Smullen maar.

Leave a Comment