Uitgelichte afbeelding voor "Salade met gepofte biet en geitenkaas"

2 personen, 10 minuten + 1-2 uur voorbereiding | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
4 kleine of 2 grote rauwe rode bieten
150 gram sla melange rode biet
1 rode ui
20 cherrytomaten
60 gram geitenkaas
2 eetlepels pistachenoten

Dressing
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels appelazijn
2 theelepels honing
1 theelepel mosterd
Peper en zout

Zo maak je de bietjes: Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bietjes goed en dep ze droog. Wikkel ze een voor een in een stukje aluminiumfolie. Pak ze goed in zodat ze niet kunnen gaan lekken. Laat de bietjes in de oven gaar worden. Laat ze met open gevouwen aluminiumfolie wat afkoelen of bewaar tot de volgende dag. Snijd het kapje eraf en verwijder de schil met je handen en snijd er plakjes of paartjes van.

Bereiding

  1. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  2. Doe de sla in een ruime kom.
  3. Pel de ui en snij in fijne ringen en halveer de tomaten.
  4. Meng de sla, ui, tomaat en bietjes met de dressing.
  5. Verdeel dit over twee borden en verkruimel de geitenkaas erover.
  6. Hak de pistachenoten grof en verdeel ook die over de borden.

Let op: heb je zomer- of winterbieten? Zomerbieten laat je 45-60 minuten in de oven staan, winterbieten 2 uur.

Reacties

Plaats jouw reactie