COVID-19 maatregelen op de praktijk

Soep van geroosterde tomaat brood
4 porties, 50 minuten | vegetarisch
Ingrediënten
500 gram trostomaten
2 tenen knoflook
1 flinke bos basilicum
Peper en zout
Olijfolie
Peper
2 blikken (400 gram) gepelde tomaten
4 sneetjes volkorenbrood
Bereiding
- Verhit de oven tot 220 graden.
- Snijd de tomaten doormidden.
- Pel en hak de knoflook grof.
- Doe de tomaten met de knoflook in een grote ovenschaal.
- Voeg de helft van de basilicum, peper, zout en olijfolie toe.
- Rooster de tomaten 20 minuten in de oven voor extra smaak.
- Haal de ovenschaal uit de oven en doe de inhoud in een pan.
- Voeg de tomaten uit blik toe en druk deze plat.
- Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Scheur het brood in stukken en doe met de rest van de basilicum in de pan.
- Zet het vuur uit, laat dit 10 minuten staan en roer op het laatst alles goed door.
- Verdeel de soep over 4 kommen en sprenkel er lekkere olijfolie over.
Dit recept is afkomstig uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ (a modern way to eat) van Anna Jones.