Uitgelichte afbeelding voor "Soep van geroosterde tomaat brood"

4 porties, 50 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
500 gram trostomaten
2 tenen knoflook
1 flinke bos basilicum
Peper en zout
Olijfolie
Peper
2 blikken (400 gram) gepelde tomaten
4 sneetjes volkorenbrood

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220 graden.
  2. Snijd de tomaten doormidden.
  3. Pel en hak de knoflook grof.
  4. Doe de tomaten met de knoflook in een grote ovenschaal.
  5. Voeg de helft van de basilicum, peper, zout en olijfolie toe.
  6. Rooster de tomaten 20 minuten in de oven voor extra smaak.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en doe de inhoud in een pan.
  8. Voeg de tomaten uit blik toe en druk deze plat.
  9. Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen.
  10. Scheur het brood in stukken en doe met de rest van de basilicum in de pan.
  11. Zet het vuur uit, laat dit 10 minuten staan en roer op het laatst alles goed door.
  12. Verdeel de soep over 4 kommen en sprenkel er lekkere olijfolie over.

Dit recept is afkomstig uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ (a modern way to eat) van Anna Jones.

Reacties

Plaats jouw reactie