Notificatie...
Venkelsalade met abrikoos en hazelnoot
2-4 porties, 25 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
Dressing
100 milliliter citroensap
3 eetlepels ahornsiroop
2 theelepels tamari (sojasaus)
4 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 theelepel mosterd
Peper
Zout
450 gram venkel
2 sinaasappels
50 gram hazelnoten
6 gedroogde abrikozen
Bereiding
- Maak de dressing door het citroensap, ahornsiroop en de tamari in te koken.
- Haal dit van het vuur.
- Voeg vervolgens de olijfolie en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
- Was de venkel en schaaf zeer dun. Het liefst met een mandoline.
- Fileer de sinaasappels.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
- Snijd de abrikozen in repen.
- Meng alles door elkaar en smullen maar.