Uitgelichte afbeelding voor "Venkelsalade met abrikoos en hazelnoot"

2-4 porties, 25 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
Dressing
100 milliliter citroensap
3 eetlepels ahornsiroop
2 theelepels tamari (sojasaus)
4 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 theelepel mosterd
Peper
Zout

450 gram venkel
2 sinaasappels
50 gram hazelnoten
6 gedroogde abrikozen

Bereiding

  1. Maak de dressing door het citroensap, ahornsiroop en de tamari in te koken.
  2. Haal dit van het vuur.
  3. Voeg vervolgens de olijfolie en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Was de venkel en schaaf zeer dun. Het liefst met een mandoline.
  5. Fileer de sinaasappels.
  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze grof.
  7. Snijd de abrikozen in repen.
  8. Meng alles door elkaar en smullen maar.

Reacties

Plaats jouw reactie