Uitgelichte afbeelding voor "Feta uit de oven met geroosterde paprika en olijven"

3-4 porties, 45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 blok (200 gram) feta
2 biologische citroenen
1 theelepel korianderzaad
Peper en zout
Olijfolie
Peper
500 gram cherrytomaten
2 handvol kalamata olijven zonder pit
2 eetlepels kappertjes
1 citroen
2 rode geroosterde paprika’s
1 bos munt
1 bos peterselie

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220 graden.
  2. Stamp de koriander fijn in een vijzel.
  3. Rasp de schil van een halve citroen erover.
  4. Bestrooi dit met het korianderzaad en versgemalen peper.
  5. Sprenkel er wat olijfolie over.
  6. Rooster de feta 25 minuten in de oven totdat hij goudbruin wordt.
  7. Halveer ondertussen de tomaatjes.
  8. Doe ze in een kom met de olijven, kappertjes, rasp van de citroen en een wat olijfolie.
  9. Snijd de paprika in 1 centimeter brede repen en doe zij bij de rest.
  10. Snipper de munt en peterselie en doe erbij.
  11. Eet de salade samen met de feta.

Dit recept is afkomstig uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ (a modern way to eat) van Anna Jones.

Voor dit recept heb ik de paprika op het gasfornuis geroosterd. Hoe je paprika op allerlei manieren kunt roosteren en ontvellen, lees je op deze website.

Reacties

Plaats jouw reactie