Uitgelichte afbeelding voor "Gado gado met pindasaus"

4 personen, 25-30 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 theelepel kokosolie
2 teentjes knoflook
2 centimeter gember
1/2 theelepel sambal
400 milliliter kokosmelk
100 gram pindakaas
1-2 theelepels tamari (glutenvrije sojasaus)
Citroensap naar smaak
4 eieren
400 gram wortelen
1 kleine bloemkool
450 gram sperziebonen
200 gram taugé

Bereiding

  1. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  2. Rasp ondertussen de knoflook en gember fijn.
  3. Bak dit samen met de sambal ongeveer 2 minuten.
  4. Doe de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en het citroensap erbij.
  5. Roer alles goed door en zet hem weg.
  6. Kook de eieren in 7 minuten, doe ze in een kom koud water en pel ze.
  7. Was de groenten en snijd ze in hapklare brokken.
  8. Blancheer alles afzonderlijk van elkaar beetgaar.
  9. De wortelen hebben 5 minuten, de bloemkool en bonen 3.
  10. De tauge is al na een minuut goed.
  11. Koel alles af in koud water en laat ze uitlekken.
  12. Verdeel de groente over 4 borden.
  13. Halveer de eieren en verdeel die ook over de borden.
  14. Verwarm de pindasaus op laag vuur en schep over de salade.

Leuk en lekker om wat voor de volgende dag te bewaren. Op die manier heb je een heerlijke lunchsalade. Ook lekker met wat cassavechips erbij.

Reacties

Plaats jouw reactie