Uitgelichte afbeelding voor "Vegan koffie ijs"

circa 600 gram, 1 nacht + 10 minuten + 2 uur | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
4-5 rijpe bananen
200 milliliter koude koffie
60 gram (witte) tahin (sesampasta)
2 eetlepels cacaopoeder
1 eetlepel vanille-extract
2 eetlepels cacaonibs

Bereiding

  1. Pel de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze een nacht in de vriezer.
  2. Pureer de bananen de volgende dag samen met de koffie, tahin, cacao en vanille.
  3. Roer de cacaonibs erdoor.
  4. Zet dit minimaal 2 uur in de vriezer.

Je kunt het vanille-extract vervangen door 1 theelepel vanillepoeder. Heb je beiden niet in huis? Laat het dan gewoon weg.

Tahin kun je ook vervangen door gemengde notenpasta, cashewpasta of pindakaas. Zelf geef ik de voorkeur aan tahin boven de anderen notenpasta’s. Ik vind het ‘bittertje’ namelijk een heerlijke toevoeging in dit recept.

Reacties

Plaats jouw reactie