Uitgelichte afbeelding voor "Wortelsalade"

4-6 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
800 gram wortelen
1,5 theelepels komijnzaad
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1/2 theelepel kaneel
1 citroen
1-2 eetlepels ahornsiroop
6 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 handje peterselie
2 eetlepels krenten

Bereiding

  1. Maak de wortels schoon en kook ze, in een laagje water, beetgaar.
  2. Spoel ze vervolgens onder koud stromend water af.
  3. Snijd de wortels in staafjes van 3 centimeter lang en 1/2 centimeter breed.
  4. Rooster de komijnzaad in een droge koekenpan.
  5. Vijzel vervolgens fijn en meng met paprika en de kaneel.
  6. Pers de citroen uit en maak een dressing met de kruiden, siroop en de olie.
  7. Hak de peterselie grof en meng alles met elkaar.

Reacties

Plaats jouw reactie