Notificatie...
Blauwe bes no-cheese cake
1 springvorm (18 cm), 20 minuten + 30 minuten | veganistisch
Ingrediënten
Voor de bodem
100 gram boekweit
100 gram havermout
30 gram amandelpasta
1 snuf zout
1 theelepel kaneel
30 gram dadelstroop
30 gram kokosolie
Voor de no-cheese laag
1 theelepel agar agar
100 milliliter water
60 gram dadelstroop*
400 milliliter soja- of kokosyoghurt*
250 gram blauwe bessen*
1/2 theelepel vanillepoeder
*op kamertemperatuur zodat de agar agar niet meteen stolt.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.
- Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, dadelstroop en de kokosolie.
- Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm.
- Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
- Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in water op.
- Kook het geheel 3 minuten.
- Meng ondertussen stroop, yoghurt, fruit en vanille in een keukenmachine.
- Voeg de agar agar hieraan toe en verdeel dit over de springvorm.
- Laat dit in de koelkast opstijven en serveer met vers fruit.
Dit is het zusje van de sinaasappel no-cheese cake. Maak ze gewoon allebei en vries er eentje in. Thuis ontbijten we dit gebakje. Dan halen we er 6 porties uit.
Voedingswaarde per stuk
360 kcal | V 19,5 g | VV 14,5 g | E 6 g | KH 37,5 g | VZ 4,5 g