Uitgelichte afbeelding voor "Blauwe bes no-cheese cake"

1 springvorm (18 cm), 20 minuten + 30 minuten | veganistisch

Ingrediënten
Voor de bodem
100 gram boekweit
100 gram havermout
30 gram amandelpasta
1 snuf zout
1 theelepel kaneel
30 gram dadelstroop
30 gram kokosolie

Voor de no-cheese laag
1 theelepel agar agar
100 milliliter water
60 gram dadelstroop*
400 milliliter soja- of kokosyoghurt*
250 gram blauwe bessen*
1/2 theelepel vanillepoeder

*op kamertemperatuur zodat de agar agar niet meteen stolt.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.
  3. Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, dadelstroop en de kokosolie.
  4. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm.
  5. Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
  6. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  7. Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in water op.
  8. Kook het geheel 3 minuten.
  9. Meng ondertussen stroop, yoghurt, fruit en vanille in een keukenmachine.
  10. Voeg de agar agar hieraan toe en verdeel dit over de springvorm.
  11. Laat dit in de koelkast opstijven en serveer met vers fruit.


Dit is het zusje van de sinaasappel no-cheese cake. Maak ze gewoon allebei en vries er eentje in. Thuis ontbijten we dit gebakje. Dan halen we er 6 porties uit.

Voedingswaarde per stuk
360 kcal | V 19,5 g | VV 14,5 g | E 6 g | KH 37,5 g | VZ 4,5 g

Reacties

Plaats jouw reactie