Notificatie...

Broccolisalade met sinaasappeldressing
2-4 personen, 15 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
1 broccoli
1 grapefruit
1 sinaasappel
25 gram zonnebloempitten
1/2 portie sinaasappeldressing
Tuinkers
Bereiding
- Was de broccoli en snijd de onderkant van de steel.
- Schil de steel tot vlak onder de roosjes en snijd deze in plakjes.
- Verdeel de rest van de broccoli in roosjes.
- Stoom de broccoli in 4-5 minuten beetgaar.
- Spoel de broccoli met koud water af zodat hij zijn mooie kleur en bite behoudt.
- Fileer de grapefruit en sinaasappel.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Meng alle ingrediënten met elkaar en de dressing en garneer met de tuinkers.
Sinaasappeldressing
Voor 2-3 salades, 5 minuten
Ingrediënten
75 milliliter sinaasappelsap
25 milliliter koudgeperste olijfolie
2 theelepels mosterd
1 eetlepel honing
1/2 theelepel versgemalen peper
Bereiding
Meng alle ingrediënten tot een dressing.