Uitgelichte afbeelding voor "Broccolisalade met sinaasappeldressing"

2-4 personen, 15 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 broccoli
1 grapefruit
1 sinaasappel
25 gram zonnebloempitten
1/2 portie sinaasappeldressing
Tuinkers

Bereiding

  1. Was de broccoli en snijd de onderkant van de steel.
  2. Schil de steel tot vlak onder de roosjes en snijd deze in plakjes.
  3. Verdeel de rest van de broccoli in roosjes.
  4. Stoom de broccoli in 4-5 minuten beetgaar.
  5. Spoel de broccoli met koud water af zodat hij zijn mooie kleur en bite behoudt.
  6. Fileer de grapefruit en sinaasappel.
  7. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin.
  8. Meng alle ingrediënten met elkaar en de dressing en garneer met de tuinkers.

Sinaasappeldressing
Voor 2-3 salades, 5 minuten

Ingrediënten
75 milliliter sinaasappelsap
25 milliliter koudgeperste olijfolie
2 theelepels mosterd
1 eetlepel honing
1/2 theelepel versgemalen peper

Bereiding
Meng alle ingrediënten tot een dressing.

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie