Uitgelichte afbeelding voor "Daar betaal ik graag de juiste prijs voor"

Regelmatig spam ik je met mijn recepten. Dat lekkere, plantaardige voeding bij mij hoog in het vaandel staat, is je daarom vast al wel opgevallen.

Wat voor mij minstens zo belangrijk is, is hoe mijn eten gegroeid en geleefd heeft. Wat is de impact die het heeft op moeder aarde? Dat is voor mij de reden om te kiezen voor bio(-dynamische) voeding. Ik betaal er bewust meer voor. Maar je zou ook kunnen zeggen ‘daar betaal ik graag de juiste prijs voor.’

Goedkoop is duurkoop
Biologische producten zijn over het algemeen duurder dan gangbare producten.
Althans, in de winkel. Als je echter over de rand van je bord heen kijkt, snap je dat gangbare producten eigenlijk te goedkoop zijn. Het is zelfs zo dat we uiteindelijk zelfs meer betalen voor gangbare producten [zie dit artikel].

Soms heb ik het idee dat het vooral goedkoop moet. Hamsteren, kiloknallers en “2 halen 1 betalen” hebben echter ook zo zijn nadelen: Nederlandse huishoudens verspillen namelijk gemiddeld 41 kilo eten per persoon per jaar aan vast voedsel [link].

Ook met een klein budget
Wist je dat je ook met een klein budget lekker en gezond biologisch kunt eten. Hoe leuk is dat?! Hoe dan? Dat kun je lezen op http://www.biobudget.nl/ of in het gelijknamige boek http://www.biobudget.nl/biobudget-kopen/

Ben jij ook benieuwd wat je kan bijdragen aan het behoud van moeder aarde?
Hier vind je 7 tips om voedselverspilling te voorkomen.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie