Uitgelichte afbeelding voor "Geroosterde bloemkool met laurier en saffraan"

3-4 porties, 50 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
2 snuffen saffraandraadjes
1 grote bloemkool
2 middelgrote uien
1 gedroogde chilipeper
3 laurierblaadjes
Peper en zout
1 handvol krenten
1 handvol amandelen

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 200 graden.
  2. Breek de bloemkool in middelgrote roosjes en hak de stronk grof.
  3. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  4. Snijd de chilipeper fijn.
  5. Doe de saffraan met een paar eetlepels heet water in een kommetje.
  6. Laat dit intrekken.
  7. Doe de bloemkool, ui, chili en chili in een braadslee en bestrooi met peper en zout.
  8. Hak de amandelen grof.
  9. Giet de saffraan met het weekwater erover, met de krenten en amandelen.
  10. Schep alles door elkaar.
  11. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven.
  12. Haal de folie eraf en rooster nog 20 minuten totdat de bloemkool beetgaar is.

Dit recept is afkomstig uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ (a modern way to eat) van Anna Jones.

Reacties

Er heeft nog niemand gereageerd op "Geroosterde bloemkool met laurier en saffraan". Ben jij de eerste?

Plaats jouw reactie