Koffiebonbon

In Recepten, Zoete trek door Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

30 stuks, 20 minuten + 1 uur | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
90 gram dadels zonder pit
90 gram witte amandelpasta
90 gram pure chocolade
75 gram honing
50 gram gemengde notenpasta
45 gram ontgeurde kokosolie
2 theelepels koffiepoeder
50 gram amandelen

Bereidingswijze

  1. Week de dadels minimaal 5 minuten in kokend water.
  2. Giet het grootste gedeelte van het weekvocht af.
  3. Mix de dadels, weekvocht en de amandelpasta in een keukenmachine tot puree.
  4. Verdeel dit over mini-siliconen vormpjes.
  5. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  6. Meg er de honing, notenpasta, kokosolie en koffiepoeder door.
  7. Giet dit over de onderlaag.
  8. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof.
  9. Top hiermee de koffiebonbons af.
  10. Laat alles hard worden in de koeling.

Het originele recept is afkomstig van Chickslovefood.

Leave a Comment