Quinoa koekjes met gember en bosui

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten door Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

10-12 koekjes, 20-30 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Het originele recept is afkomstig van Puur Gezond.

Ingrediënten
150 gram ongekookte quinoa
3 bosuitjes
1-2 centimeter verse gember
3 eieren
3 eetlepels linzenmeel
120 gram maïskorrels
1/4 theelepel zout
1 eetlepel koudgeperste olijfolie

Bereiding

  1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak ondertussen de bosuitjes en de gember fijn.
  3. Spoel de maïs af en laat dit goed uitlekken.
  4. Klop in een kom de eieren los.
  5. Roer ze samen met het meel tot een glad beslag.
  6. Voeg hieraan de quinoa, bosui, maïs, gember en het zout toe.
  7. Roer alles goed door.
  8. Verhit een koekenpan, voeg de olie en kleine hoopjes van het beslag toe.
  9. Druk de hoopjes een beetje plat en bak ze aan weerszijde gaar.

De koekjes zijn ook koud lekker. Bijvoorbeeld met een yoghurtdip met verse kruiden.
Maar ook warm met een frisse salade doen ze het erg goed.

Leave a Comment