Notificatie...

Caribische tofu-salade
4 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
Voor de dressing
1 centimeter gember
½-1 rode chilipeper
3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 ½ eetlepels ahornsiroop
1 limoen
Voor de salade
200 gram tofu kurkuma
1 komkommer
2 mango’s
1 rode ui
1 rode paprika
1 handje pinda’s
200 gram jonge spinazie
Bereiding
- Rasp de gember fijn.
- Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de peper fijn.
- Rasp de limoen en pers uit.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 centimeter.
- Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd er halve maantjes van.
- Schil de mango’s en snijd in blokjes.
- Pel de ui en snijd in dunne ringen.
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes.
- Hussel alle salade-ingrediënten, met uitzondering van de pinda’s, door elkaar.
- Giet de dressing erover en meng er voorzichtig door.
- Hak de pinda’s grof en strooi over de salade.
De originele versie van de ‘Caribische tofu-salade‘ is afkomstig van de Ekoplaza.