Uitgelichte afbeelding voor "Caribische tofu-salade"

4 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
Voor de dressing
1 centimeter gember
½-1 rode chilipeper
3 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 ½ eetlepels ahornsiroop
1 limoen

Voor de salade
200 gram tofu kurkuma
1 komkommer
2 mango’s
1 rode ui
1 rode paprika
1 handje pinda’s
200 gram jonge spinazie

Bereiding

  1. Rasp de gember fijn.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de peper fijn.
  3. Rasp de limoen en pers uit.
  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  5. Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 centimeter.
  6. Verwijder de zaadlijst uit de komkommer en snijd er halve maantjes van.
  7. Schil de mango’s en snijd in blokjes.
  8. Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  9. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes.
  10. Hussel alle salade-ingrediënten, met uitzondering van de pinda’s, door elkaar.
  11. Giet de dressing erover en meng er voorzichtig door.
  12. Hak de pinda’s grof en strooi over de salade.

De originele versie van de ‘Caribische tofu-salade‘ is afkomstig van de Ekoplaza.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie