Nectarinesalade met pistachenootjes

In Diner, Lunch, Recepten door Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

4 porties, 20 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
Voor de dressing
1 rode ui
50 milliliter witte wijnazijn
1 theelepel oerzoet
50 millliter koudgeperste olijfolie
1 eetlepel honing
1 theelepel mosterd
Peper en zout

Voor de salade
2 nectarines
50 gram pistachenoten
1 bos radijsjes
75 gram rucola

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd met een mandoline in fijn plakjes.
  2. Breng de azijn met de oerzoet aan de kook.
  3. Meng de ui door het azijn-oerzoetmengsel.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, azijn-oerzoetmengsel, honing en de ui.
  5. Breng dit op smaak met peper en zout.
  6. Snijd de nectarine in dunne schijfjes.
  7. Hak de pistachenoten grof.
  8. Snijd de radijs in plakjes.
  9. Hussel alle salade-ingrediënten door elkaar.
  10. Giet de dressing erover en meng er voorzichtig door.

Hier vind je de originele versie op dit recept. Bovenstaande is mijn variatie erop.

Leave a Comment