Uitgelichte afbeelding voor "Wereldse linzensoep"

4 personen, 30-45 minuten | veganistisch

Dit recept komt uit ‘My New Roots‘ van Sara Britton. Aanrader!

Ingrediënten
2 grote uien
5 teentjes knoflook
2 centimeter gember
2 eetlepels koudgeperste olijfolie
1 snuf zout
1 eetlepel komijnpoeder
1/2 cayennepeper
1 kleine biologische citroen
1 blik (à 400 gram) tomaten
200 gram rode linzen
1 liter groentebouillon
1-2 eetlepels ahornsiroop
1 bos peterselie

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en knoflook.
  2. Hak de gember fijn.
  3. Laat een middelgrote pan heet worden.
  4. Voeg de olie en ui toe. Fruit de ui, zonder roeren, in 10 minuten goudbruin.
  5. Voeg vervolgens de knoflook en gember toe en bak dit even mee.
  6. Voeg ’n snufje zout, het komijnpoeder en de cayennepeper toe.
  7. Bak het geheel al roerende nog ongeveer 1 minuut tot het lekker ruikt.
  8. Snijd de citroen in schijfjes.
  9. Voeg de tomaten, 3 citroenschijfjes en de linzen toe.
    Giet vervolgens de groentebouillon erbij en roer goed.
  10. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
  11. Zet het vuur lager, laat de soep 15-20 minuten koken of tot de linzen zacht zijn.
  12. Voeg desgewenst wat ahornsiroop toe om de smaak in balans te brengen.
  13. Garneer de soep met peterselie en ’n citroenschijfje.

Tip: ik vind de soep het lekkerst als ik de linzen apart kook. Ik voeg bij stap 9 dan geen linzen toe en laat de soep zo’n 15 minuten koken. Daarna pureer ik hem (met citroen) en voeg de linzen toe (die in een ander pannetje hebben kunnen garen).

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie