Bosbessencake

In Ontbijt, Recepten, Zoete trek door Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 cake, 15 minuten + 40-45 minuten | vegetarisch

Ingrediënten
2 eieren
150 gram ontgeurde kokosolie
100 gram ahornsiroop
150 gram speltmeel
1 theelepel baksoda
1 theelepel vanillepoeder
1 snuf zeezout
125 gram bosbessen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  2. Klop de eieren los in een beslagkom.
  3. Smelt de kokosolie.
  4. Meng de eieren, kokosolie en de ahornsiroop.
  5. Meng in een andere kom het meel, baksoda, vanillepoeder en het zeezout.
  6. Meng de inhoud van beide kommen goed door elkaar.
  7. Meng de bosbessen voorzichtig door het beslag.
  8. Doe het beslag in een ingevette cakevorm.
  9. Bak de cake in ongeveer 40-45 minuten in de oven.


De glazuur heb ik gemaakt van citroensap en poedersuiker. Door wat granaatappelsap eraan toe te voegen, krijgt het een roze kleur. Bietensap kan ook.

Leave a Comment