Notificatie...
Bosbessencake
1 cake, 15 minuten + 40-45 minuten | vegetarisch
Ingrediënten
2 eieren
150 gram ontgeurde kokosolie
100 gram ahornsiroop
150 gram speltmeel
1 theelepel baksoda
1 theelepel vanillepoeder
1 snuf zeezout
125 gram bosbessen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Klop de eieren los in een beslagkom.
- Smelt de kokosolie.
- Meng de eieren, kokosolie en de ahornsiroop.
- Meng in een andere kom het meel, baksoda, vanillepoeder en het zeezout.
- Meng de inhoud van beide kommen goed door elkaar.
- Meng de bosbessen voorzichtig door het beslag.
- Doe het beslag in een ingevette cakevorm.
- Bak de cake in ongeveer 40-45 minuten in de oven.
De glazuur heb ik gemaakt van citroensap en poedersuiker. Door wat granaatappelsap eraan toe te voegen, krijgt het een roze kleur. Bietensap kan ook.