Notificatie...

Kikkererwtensalade met aubergine en amandelen
4 porties, 30 minuten | veganistisch
Ingrediënten
1 aubergine
50 milliliter koudgeperste olijfolie
1 theelepel ras el hanout
Zout en peper
50 gram volkoren spelt couscous
50 milliliter kokend water (of bouillon)
1 blik (à 400 gram) kikkererwten
1 citroen
2 bosuitjes
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel gemalen komijnzaad
1 handvol verse koriander (of peterselie)
200 gram cherrytomaten
50 gram geblancheerde amandelen
Bereiding
- Snijd de aubergine in plakjes van 1/2-1 centimeter.
- Maak een mengsel van de olijfolie, ras el hanout, zout en peper.
- Bestrijk de aubergineplakjes met dit mengsel.
- Gril de plakjes in een grillpan tot ze zacht zijn.
- Doe de couscous in een schaaltje en giet er kokend water over.
- Laat dit een paar minuten staan en roer los met een vork.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Rasp de citroen, snijd doormidden en pers de helften uit.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Hak de koriander grof.
- Hussel de couscous, kikkererwten, aubergine, citroenrasp en -sap, paprikapoeder en komijn, bosui en de helft van de koriander door elkaar.
- Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de salade.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
- Hak ze vervolgens grof.
- Garneer de salade met de amandelen.
Tip: vind je de salade te droog? Voeg dan nog wat olijfolie en/of citroensap toe.