Uitgelichte afbeelding voor "Linzenburger met yoghurt-tahinsaus"

16 kleine burgers, 20 minuten + 2 x 12 minuten oventijd | vegetarisch

Ingrediënten
1 eetlepel salie
1 eetlepel rozemarijn
1 citroen
2 blikken (à 400 gram) bruine linzen
125 gram paneermeel
150 gram ricotta
2 eieren
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Zout en peper

Yoghurt-tahinsaus
200 gram Griekse yoghurt
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tahin
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels bieslook
Peper en zout

Op de foto’s zie je de burgers met baba ganoush in plaats van yoghurt-tahinsaus.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Hak de salie en rozemarijn fijn.
  3. Rasp de citroen.
  4. Laat de linzen uitlekken.
  5. Kneed alle ingrediënten voor de linzenburgers, behalve de olijfolie, door elkaar tot een samenhangend mengsel.
  6. Breng dit op smaak met peper en zout.
  7. Vorm er met je handen 8 burgers van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bestrijk de burgers met de olie en schuif de bakplaat in de oven.
  9. Bak circa 12 minuten of tot de bovenkant licht goudbruin is.
  10. Draai de burgers om, smeer in met de olie en bak nog eens 12 minuten.
  11. Pers de citroen en knoflook uit.
  12. Hak de bieslook fijn.
  13. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op smaak.


Weer zo’n fijn recept van de Ekoplaza. Uiteraard ook weer met mijn eigen twist.
Hier vind je de originele versie.

Reacties

Plaats jouw reactie