Notificatie...
Tabouleh
4 porties, 20 minuten | veganistisch
Ingrediënten
50 gram volkoren bulghur
Blaadjes van 1 flinke bos peterselie
3 tomaten
2 bosuitjes
2 citroenen
Flinke scheut koudgeperste olijfolie
Peper en zout
Bereiding
- Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de blaadjes peterselie heel fijn.
- Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes en aanhangend vocht.
- Snijd de tomatenhelften in blokjes.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Hussel de gare bulghur, peterselie, tomatenblokjes en de bosui door elkaar.
- Rasp de citroenen en pers het vocht uit.
- Meng het citroenrasp- en sap en de olijfolie door de tabouleh.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
Deze klassieker is een fijn bijgerecht. Lekker fris. Maak er de linzenburgers met yogurt-tahinsaus bij en wat geroosterde groente en je hebt een volledige maaltijd.