Tabouleh

In Diner, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

4 porties, 20 minuten | veganistisch

Ingrediënten
50 gram volkoren bulghur
Blaadjes van 1 flinke bos peterselie
3 tomaten
2 bosuitjes
2 citroenen
Flinke scheut koudgeperste olijfolie
Peper en zout

Bereiding

  1. Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de blaadjes peterselie heel fijn.
  3. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes en aanhangend vocht.
  4. Snijd de tomatenhelften in blokjes.
  5. Snijd de bosuitjes in ringen.
  6. Hussel de gare bulghur, peterselie, tomatenblokjes en de bosui door elkaar.
  7. Rasp de citroenen en pers het vocht uit.
  8. Meng het citroenrasp- en sap en de olijfolie door de tabouleh.
  9. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Deze klassieker is een fijn bijgerecht. Lekker fris. Maak er de linzenburgers met yogurt-tahinsaus bij en wat geroosterde groente en je hebt een volledige maaltijd.

Leave a Comment