Uitgelichte afbeelding voor "Witte bonenspread"

10-15 porties, 15 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
1 pot (350 gram) witte bonen
1 citroen
1 teen knoflook
4-6 eetlepels koudgeperste olijfolie
2 eetlepels rozemarijn
Peper
Zout

Bereiding

  1. Spoel de witte bonen af en laat ze uitlekken.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers ze uit.
  3. Pel de knoflook en pers uit.
  4. Doe de bonen, olijfolie en knoflook in een keukenmachine en mix glad.
  5. Voeg naar smaak citroensap en -rasp toe.
  6. Hak de rozemarijn fijn en roer door de spread.
  7. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Het liefst koop ik gedroogde witte bonen of reuzenbonen. Die zet ik vervolgens een nachtje in de week om ze de daaropvolgende dag 15 minuten met kombu te koken. [Kombu helpt met de verteerbaarheid]. Vervolgens zet ik de peulvruchten in de ecostoof. Op die manier kan ik van huis gaan en worden ze toch gaar. De bonen die ik niet nodig heb, doe ik in de vriezer.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie