Notificatie...
Citroencake met maanzaad
1 cake, 15 minuten + 40-45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
220 gram roomboter
200 gram oersuiker
100 gram skyr
Rasp en sap van een citroen
4 eieren
1 eetlepel maanzaad
2 theelepels baksoda
1/4 theelepel fijn zeezout
275 gram boekweitmeel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Klop de boter en suiker romig.
- Voeg de skyr, citroenrap en -sap toe en mix tot een egaal mengsel.
- Voeg de eieren stuk voor stuk toe.
- Voeg vervolgens de maanzaad, baksoda, zout en het meel toe.
- Mix dit tot een glad beslag.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Doe het beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in ongeveer 40-45 minuten in de oven.