Citroencake met maanzaad

In Recepten, Zoete trek door Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 cake, 15 minuten + 40-45 minuten | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
220 gram roomboter
200 gram oersuiker
100 gram skyr
Rasp en sap van een citroen
4 eieren
1 eetlepel maanzaad
2 theelepels baksoda
1/4 theelepel fijn zeezout
275 gram boekweitmeel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Klop de boter en suiker romig.
  3. Voeg de skyr, citroenrap en -sap toe en mix tot een egaal mengsel.
  4. Voeg de eieren stuk voor stuk toe.
  5. Voeg vervolgens de maanzaad, baksoda, zout en het meel toe.
  6. Mix dit tot een glad beslag.
  7. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  8. Doe het beslag in de cakevorm.
  9. Bak de cake in ongeveer 40-45 minuten in de oven.

Leave a Comment