Hartige zuurkooltaart

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

1 quichevorm, 15 minuten + 45 minuten oventijd | vegetarisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
Voor de bodem
200 gram kikkererwtenmeel
175 gram magere kwark
1 eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels olijfolie
Zout

Vulling
250 gram kruiden zuurkool
1/2 hokkaido pompoen
2 eetlepels krenten, geweld
100 gram magere kwark
2 eieren
1 theelepel harrisa
1 theelepel ras el hanout
100 gram belegen kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kneed de ingrediënten voor het deed tot een bal. Voeg zo nodig wat extra kwark of kikkererwtenmeel toe.
  3. Bestuif je aanrecht met meel en rol het deegbal tot een dunne bodem uit.
  4. Leg de bodem in een met bakpapier beklede bakvorm, druk nog eens goed aan met je handen en prik er een paar keer met een vork in.
  5. Zet dit 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Was de pompoen en snijd de helft ervan in smalle repen.
  7. Laat de zuurkool uitlekken.
  8. Klop de eieren en de kwark los en breng op smaak met de smaakmakers.
  9. Meng de ingrediënten voor de vulling en verdeel over de bodem.
  10. Rasp er de belegen kaas over.
  11. Bak de taart in het midden van de oven in 30-45 minuten af.

Dit recept staat ook in ‘Koken met Ekoplaza‘, een kookboek vol van door klanten ingezonden recepten.

Het deeg is wat droog. Je kunt het kikkererwtenmeel vervangen door volkorenmeel van tarwe of spelt. Let wel: dan is het recept niet meer glutenvrij.

 

Leave a Comment