Uitgelichte afbeelding voor "Sinaasappel no-cheese cake"

1 springvorm (18 cm), 20 minuten + 30 minuten | veganistisch

Ingrediënten
Voor de bodem
100 gram boekweit
100 gram havermout
30 gram amandelpasta
1 snuf zout
1 theelepel kaneel
30 gram ahornsiroop
30 gram koudgeperste olijfolie

Voor de no-cheese laag
1 theelepel agar agar
100 milliliter sinaasappelsap
60 gram ahornsiroop*
500 gram kokos- of sojayoghurt*
150 gram sinaasappeljam*

*op kamertemperatuur zodat de agar agar niet te meteen stolt.


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.
  3. Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, siroop en de olie.
  4. Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm.
  5. Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
  6. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  7. Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in sinaasappel op.
  8. Kook het geheel 3 minuten.
  9. Meng ondertussen siroop, yoghurt en sinaasappeljam met een garde door elkaar.
  10. Voeg de agar agar hieraan toe en schenk dit over de springvorm.
  11. Laat de sinaasappel no-cheese cake in de koelkast opstijven.


Dit is de zus van de blauwe bes no-cheese cake. Maak ze gewoon allebei en vries er eentje in.
Thuis ontbijten we dit gebakje. Dan halen we er 6 porties uit.

Voedingswaarde per stuk
332,5 kcal | V 11 g | VV 1,5 g | E 8 g | KH 48,5 g | VZ 4 g

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie