COVID-19 maatregelen op de praktijk

Sinaasappel no-cheese cake
1 springvorm (18 cm), 20 minuten + 30 minuten | veganistisch
Ingrediënten
Voor de bodem
100 gram boekweit
100 gram havermout
30 gram amandelpasta
1 snuf zout
1 theelepel kaneel
30 gram ahornsiroop
30 gram koudgeperste olijfolie
Voor de no-cheese laag
1 theelepel agar agar
100 milliliter sinaasappelsap
60 gram ahornsiroop*
500 gram kokos- of sojayoghurt*
150 gram sinaasappeljam*
*op kamertemperatuur zodat de agar agar niet te meteen stolt.
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Maal de boekweit en de haver in de keukenmachine fijn.
- Meng het meel met de amandelpasta, zout, kaneel, siroop en de olie.
- Verdeel dit gelijkmatig over de bodem van een ingevette springvorm.
- Bak de bodem in 15 minuten in het midden van de oven.
- Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
- Voor de no-cheese laag, los je de agar agar in sinaasappel op.
- Kook het geheel 3 minuten.
- Meng ondertussen siroop, yoghurt en sinaasappeljam met een garde door elkaar.
- Voeg de agar agar hieraan toe en schenk dit over de springvorm.
- Laat de sinaasappel no-cheese cake in de koelkast opstijven.
Dit is de zus van de blauwe bes no-cheese cake. Maak ze gewoon allebei en vries er eentje in.
Thuis ontbijten we dit gebakje. Dan halen we er 6 porties uit.
Voedingswaarde per stuk
332,5 kcal | V 11 g | VV 1,5 g | E 8 g | KH 48,5 g | VZ 4 g