COVID-19 maatregelen op de praktijk

Spruitjes met tamari-amandelen
2 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Ingrediënten
750 gram spruitjes
50 gram amandelen
4 dadels zonder pit
2-3 eetlepels tamari
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
1-2 eetlepels balsamico azijn
Zout
Bereiding
- Maak de spruitjes schoon en stoom ze in 8 minuten net niet gaar.
- Hak ondertussen de amandelen grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de dadels in repen en doe bij de amandelen.
- Blus dit af met de tamari.
- Verhit een koekenpan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
- Bak hierin de spruitjes goudbruin.
- Voeg, net voordat de spruitjes beetgaar zijn, het sesamzaad toe en blus het geheel af met de balsamicoazijn.
- Meng dit met de tamari-amandelen en dadels en smullen maar.