Spruitjes met tamari-amandelen

In Diner, Lunch, Recepten door Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

2 porties, 20 minuten | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Ingrediënten
750 gram spruitjes
50 gram amandelen
4 dadels zonder pit
2-3 eetlepels tamari
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
1-2 eetlepels balsamico azijn
Zout

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon en stoom ze in 8 minuten net niet gaar.
  2. Hak ondertussen de amandelen grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Snijd de dadels in repen en doe bij de amandelen.
  4. Blus dit af met de tamari.
  5. Verhit een koekenpan en doe, wanneer deze heet is, de olie erin.
  6. Bak hierin de spruitjes goudbruin.
  7. Voeg, net voordat de spruitjes beetgaar zijn, het sesamzaad toe en blus het geheel af met de balsamicoazijn.
  8. Meng dit met de tamari-amandelen en dadels en smullen maar.

Leave a Comment