Uitgelichte afbeelding voor "Cake met sinaasappel, oranje linzen en walnoot"

8-10 personen, 30 minuten + 60 minuten | vegetarisch

Dit recept is afkomstig van de Ekoplaza. De originele versie vind je hier.
Ik heb het aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten
100 gram oranje linzen
150 milliliter sinaasappelsap
50 milliliter gembersiroop
50 gram walnoten
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
150 gram oerzoet
4 eieren
200 gram speltmeel
2 theelepels baksoda
2 theelepels gemberpoeder
Zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Breng de linzen samen met de sinaasappelsap en de gembersiroop aan de kook.
  3. Draai het vuur lager en laat dit 25-30 minuten koken. Door het zuur van het sap, kan dit langer dan gebruikelijk duren.
  4. Vet een cakeblik in en bestuif met meel.
  5. Maal de walnoten in een keukenmachine helemaal fijn.
  6. Klop met een handmixer de boter en suiker luchtig.
  7. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een romige crème.
  8. Zeef het meel, baksoda, gemberpoeder en zout boven het beslag.
  9. Spatel vervolgens de linzen zorgvuldig erdoor.
  10. Doe het beslag in de cakevorm.
  11. Bak de cake in het midden van de oven in 55-60 gaar.

Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Je kunt het als vervanging voor geraffineerde riet- of bietsuiker gebruiken.

Reacties

Plaats jouw reactie