Uitgelichte afbeelding voor "Choco-cocomousse"

6 porties, 30 minuten + 2 uur opstijven | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

De originele versie van dit recept is van Miljuschka, geschreven voor Weight Watchers.
Meestal pas ik het recept aan met wat ik in huis heb. Zo ook in dit geval.

Ingrediënten
250 milliliter kokosmelk*
75 gram pure chocolade, 85%
4 eetlepels ongezoet cacaopoeder
120 milliliter aquafaba**
’n snuf zout
4 eetlepels oerzoet***

Bereiding

  1. Verwarm de kokosmelk, chocolade, cacao en de helft van het oerzoet au-bain-marie.
  2. Roer tot alles is gemengd tot een homogene massa.
  3. Doe de aquafaba en het zout in een kom en klop met een mixer in 4-5 minuten luchtig.
  4. Voeg vervolgens de rest van het oerzoet toe en mix nog circa 3 minuten.
  5. Spatel de luchtige aquafaba in delen voorzichtig door het chocolademengsel.
  6. Verdeel de chocolademousse over de bakjes
  7. Laat de mousse 2 uur opstijven in de koelkast.
  8. Extra feestelijk met wat vers fruit en een blaadje munt of verbena.

*Bewaar de kokosmelk tot gebruik in de koelkast.

**Aquafaba is het uitlekvocht van kikkererwten. Een pot van 350 gram levert 120 milliliter aquafaba op. In de veganistische keuken is dit een geweldige vervanger voor eiwit.

***Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Je kunt het als vervanging voor geraffineerde riet- of bietsuiker gebruiken.

Reacties

Plaats jouw reactie