Bietenburgers

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

8 burgers, 20 minuten + 35 minuten oventijd | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Dit recept is afkomstig van de Ekoplaza. Gezien in de feesteditie 2019 van de Lekker Weten.
Ik heb het aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten
1 rode ui
200 gram champignons
Peper en zout
1 blik (400 gram) zwarte bonen
200 gram gekookte quinoa
200 gram rode biet
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
1,5 theelepel gerookt paprikapoeder
100 gram walnoten*

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Schil en snipper de rode ui.
  3. Hak de champignons klein.
  4. Bak de ui glazig.
  5. Voeg de champignons toe.
  6. Breng dit op smaak met peper en zout.
  7. Laat de zwarte bonen uitlekken.
  8. Prak er de zwarte bonen doorheen.
  9. Schil en rasp de rode biet.
  10. Maal de walnoten tot meel in een keukenmachine.
  11. Meng er de overige ingrediënten doorheen.
  12. Leg de burgers op een ingevet stuk bakpapier.
  13. Bak ze in circa 35 minuten gaar, keer halverwege.

*Hiervoor maal ik walnoten in een keukenmachine. Amandelmeel of meel van cashewnoten, pompoenpitten of zonnebloempitten is ook een prima alternatief.

Leave a Comment