Uitgelichte afbeelding voor "Brownies met cranberry’s en walnoten"

20 stuks, 15 minuten + 30 minuten oventijd | vegetarisch

Het originele recept is afkomstig van de Ekoplaza. De originele versie vind je hier. Ik heb de hoeveelheid ingrediënten verdubbeld. Gewoon omdat het zo lekker is. Daarnaast heb ik het recept aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten
250 gram roomboter
250 gram pure chocolade, 85% cacao
250 gram palmsuiker
2 eieren
250 gram volkorenmeel
160 gram walnoten
160 gram cranberry’s
1 theelepel baksoda
Zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de boter en chocolade in kleine blokjes.
  3. Smelt vervolgens beiden samen au-bain-marie.
  4. Mix de suiker met de eieren met een handmixer in 10 minuten luchtig.
  5. Meng de chocoladeboter op de laagste stand erdoor.
  6. Voeg vervolgens het meel en een snufje zout erdoor.
  7. Spatel er daarna de walnoten en cranberry’s door.
  8. Bekleed een browniebakvorm (29x19x4) met bakpapier.
  9. Giet het mengsel erin en top af met wat grof zout.
  10. Bak de brownie gaar in circa 25-30 minuten.

Alle zoetmiddelen in huis waren op, behalve de palmsuiker. Uiteraard kun je ook een andere (ongeraffineerdere) suiker nemen.

Eenmaal afgekoeld, heb ik de brownie in stukken ingevroren. Pure zelfbescherming.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie