Uitgelichte afbeelding voor "Carrotcake met kurkuma-tulsi chocolade"

12 muffins, 30 minuten + 20-35 minuten oventijd | veganistisch

Dit recept is afkomstig van de Ekoplaza. De originele versie vind je hier.
Ik heb het aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten
250 gram boekweitmeel
1/2 theelepel baksoda
’n snufje zout
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/4 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 theelepel vanillepoeder
2 vlaseieren*
120 gram milde olijfolie
50 gram sinaasappelpuree**
200 gram oerzoet***
300 gram wortelrasp
1 eetlepel appelazijn
1 gehakte reep Tumeric Tulsi

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom: meel, baksoda, zout, specerijen en vanille.
  3. Maak de vlaseieren (zie onderaan voor toelichting).
  4. Combineer intussen de olijfolie met de sinaasappelpuree en oerzoet.
  5. Klop dit met de hand of machine enkele minuten door.
  6. Meng de vlaseieren erdoorheen en daarna de droge ingrediënten. Meng zo kort mogelijk.
  7. Voeg de wortelrasp, azijn en de gehakte Lovechock Turmeric Tulsi-reep toe.
  8. Meng alles goed door elkaar.
  9. Giet in de cupcakevorm en bak de 20-35 minuten gaar.

*Vlaseieren zijn een plantaardige vervanging voor eieren. Voor 2 vlaseieren meng je 2 eetlepels gebroken lijnzaad met 6 eetlepels water. Laat dit minimaal een kwartier staan.

**Kook een sinaasappel in een uur gaar. Verwijder de pitten en maak er puree van. Alles wat je niet nodig hebt, kun je in een ijsklontjesvorm voor later gebruik invriezen. De puree is bijvoorbeeld heel lekker als geheim ingrediënt in een bieten-, wortel- of venkelsoep.

***Oerzoet is gedroogd suikerrietsap in ongeraffineerde vorm. Het sap wordt gedroogd waarna er kleine korrels van worden gevormd. Bij de bereiding van oersuiker gaan geen vitamines en mineralen verloren, zodat alle voedingsstoffen erin aanwezig zijn. Je kunt het als vervanging voor geraffineerde riet- of bietsuiker gebruiken.

Verder lezen

Image
Image

Reacties

Plaats jouw reactie