Omelet met geroosterde bataat

In Diner, Hartige hapjes, Lunch, Ontbijt, Recepten by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

6 porties, 50 minuten + 25 minuten oventijd | vegetarisch

Het originele komt uit de Lekker Weten feest 2019. De originele versie van het recept vind je hier. Zoals gebruikelijk heb ik het recept aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten
3 middelgrote bataat
300 gram diepvriesspinazie
120 gram basilicum knoflook kaas
8 eieren
Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Wrijf de bataten in met olie en leg ze op een bakplaat.
  3. Rooster ze in ongeveer 50 minuten helemaal zacht en gaar.
  4. Laat ze vervolgens afkoelen tot ze handelbaar zijn en trek dan de schil eraf.
  5. Verwarm ondertussen de spinazie.
  6. Rasp de kaas en breek de eieren in een grote mengkom.
  7. Klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de kaas bij.
  8. Haal de spinazie van het vuur en roer door het ei-kaasmengsel.
  9. Doe dit in een met bakpapier beklede quichevorm (30 cm diameter).
  10. Verbrokkel de zoete bataat erboven en bestrooi met de rest van de kaas.
  11. Zet de omelet 20-25 minuten in de oven totdat hij luchtig en goudbruin is.

Lekker met een frisse salade erbij! Ook leuk als borrelhapje.

Leave a Comment