Passievruchttaart
8 stukken, 30 minuten + 2 uur opstijven | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Op de website van Oh My Pie vind je de lekkerste glutenvrije baksels van Marike Bol.
Haar glutenvrije ontbijttaart met passievrucht en kokos is er één van. Hier vind je haar recept. In mijn versie heb ik enkele ingrediënten aangepast met wat ik in huis heb.
Ingrediënten
Bodem
100 gram glutenvrij havermeel
60 gram amandelmeel
1 vlasei*
1 theelepel koekkruiden
’n snuf zout
1 eetlepel kokosolie, koudgeperst
3 eetlepels ahornsiroop
Vulling
2 gram agar agar**
100 milliliter citroensap
4 eetlepels ahornsiroop
400 milliliter kokosyoghurt
Topping
250 gram bevroren passievruchtblokjes
1 gram agar agar
Bereiding
-
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
- Meng eerst alle droge ingrediënten voor de bodem.
- Voeg vervolgens de kokosolie en ahornsiroop toe.
- Druk de bodem in het bakblik goed aan met een koude lepel.
- Zet dit 15 minuten in de oven en laat nadien afkoelen op een rek.
- Breng de agar agar met het citroensap en de ahornsiroop aan de kook.
- Laat dit zo’n twee minuten doorkoken.
- Roer de yoghurt erdoor en laat het geheel nog even doorkoken.
- Giet de vulling op de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
- Meng de passievruchtblokjes met de agar agar in een pannetje.
- Kook ook dit zo’n twee minuten onder voortdurend roeren goed door.
- Giet nu de passievrucht over de kokoslaag.
- Zet het taartje tot consumptie in de koelkast.
*Vlaseieren zijn een plantaardige vervanging voor eieren. Voor een vlasei meng je 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water. Laat dit minimaal een kwartier staan.
**Agar agar is een plantaardig geleermiddel en een geschikte vervanger voor gelatine.