Pompoen-yoghurtcake

In Recepten, Zoete trek by Anna HecheltjenLaat een Reactie achter

10 plakken, 30 minuten + 20-35 minuten oventijd | vegetarisch

Het originele recept is afkomstig van de Ekoplaza. De originele versie vind je hier. In deze versie noemen ze het ‘pompoen-yoghurtbrood’ maar daar vind ik het persoonlijk te zoet voor. Ik heb het aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.

Ingrediënten
250 gram pompoenblokjes*
225 gram speltmeel
150 gram rijstmeel
1,5 theelepel five spices kruidenmix
1 theelepel baksoda
’n snuf zout
125 gram honing
150 gram volle yoghurt
2 eieren
65 gram olijfolie
1 handvol pitten en zaden

Bereiding

  1. Kook de pompoenblokjes in 15 minuten gaar.
  2. Giet af en stoom droog door de blokjes even terug op het vuur te zetten.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Meng in een kom de droge ingrediënten.
  5. Meng in een andere kom de natte ingrediënten.
  6. Meng de droge door de natte ingrediënten en roer tot een mooi deeg.
  7. Doe dit in een met bakpapier beklede cakevorm.
  8. Bestrooi met de pitten en zaden.
  9. Bak de cake in 45-60 minuten gaar en goudbruin.

*Voor dit recept heb ik een oranje pompoen met schil gebruikt. Maar ook een flespompoen is prima geschikt.

Eenmaal afgekoeld, heb ik de pompoencake in plakjes ingevroren. Pure zelfbescherming.

Leave a Comment