Pompoen-yoghurtcake
10 plakken, 30 minuten + 20-35 minuten oventijd | vegetarisch
Het originele recept is afkomstig van de Ekoplaza. De originele versie vind je hier. In deze versie noemen ze het ‘pompoen-yoghurtbrood’ maar daar vind ik het persoonlijk te zoet voor. Ik heb het aangepast met een aantal ingrediënten die ik in huis had.
Ingrediënten
250 gram pompoenblokjes*
225 gram speltmeel
150 gram rijstmeel
1,5 theelepel five spices kruidenmix
1 theelepel baksoda
’n snuf zout
125 gram honing
150 gram volle yoghurt
2 eieren
65 gram olijfolie
1 handvol pitten en zaden
Bereiding
- Kook de pompoenblokjes in 15 minuten gaar.
- Giet af en stoom droog door de blokjes even terug op het vuur te zetten.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng in een kom de droge ingrediënten.
- Meng in een andere kom de natte ingrediënten.
- Meng de droge door de natte ingrediënten en roer tot een mooi deeg.
- Doe dit in een met bakpapier beklede cakevorm.
- Bestrooi met de pitten en zaden.
- Bak de cake in 45-60 minuten gaar en goudbruin.
*Voor dit recept heb ik een oranje pompoen met schil gebruikt. Maar ook een flespompoen is prima geschikt.
Eenmaal afgekoeld, heb ik de pompoencake in plakjes ingevroren. Pure zelfbescherming.