Uitgelichte afbeelding voor "Pompoen, granaatappel en za’atar"

4 porties, 20 minuten + 50 minuten oventijd | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten

Weer zo’n topper uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ van Anna Jones.
Maar dan weer met mijn eigen twist!

Ingrediënten
Dressing
2 eetlepels dadelstroop
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
Sap van 1/2 citroen

Salade
1 oranje pompoen
Olijfolie
1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
Peper en zout
1 radicchio
1 granaatappel
Enkele takjes munt

Bereiding

  1. Verhit de oven tot 220 graden.
  2. Klop alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  3. Verwijder de zaden en snijd de pompoen in stukken. Laat de schil zitten!
  4. Stort de pompoenstukken op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Voeg een scheut olie toe en bestrooi met de zaden en specerijen.
  6. Breng dit op smaak met peper en zout.
  7. Meng alles goed door elkaar.
  8. Dek dit af met aluminiumfolie en zet de bakplaat 40 minuten in de oven.
  9. Snipper ondertussen de radicchio.
  10. Klop de pitten uit de granaatappel.
  11. Hak de munt grof.
  12. Doe dit in een grote kom en meng met de dressing.
  13. Haal na 40 minuten de folie van de bakplaat.
  14. Schuif de pompoen nog 10 minuten terug zodat hij iets krokanter wordt.
  15. Meng dit met de salade en geniet.

Verder lezen

Reacties

Plaats jouw reactie