Notificatie...
Pompoen, granaatappel en za’atar
4 porties, 20 minuten + 50 minuten oventijd | veganistisch | van glutenvrije ingrediënten
Weer zo’n topper uit ‘Een nieuwe kijk op eten’ van Anna Jones.
Maar dan weer met mijn eigen twist!
Ingrediënten
Dressing
2 eetlepels dadelstroop
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
Sap van 1/2 citroen
Salade
1 oranje pompoen
Olijfolie
1 eetlepel maanzaad
1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kaneel
Peper en zout
1 radicchio
1 granaatappel
Enkele takjes munt
Bereiding
- Verhit de oven tot 220 graden.
- Klop alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
- Verwijder de zaden en snijd de pompoen in stukken. Laat de schil zitten!
- Stort de pompoenstukken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Voeg een scheut olie toe en bestrooi met de zaden en specerijen.
- Breng dit op smaak met peper en zout.
- Meng alles goed door elkaar.
- Dek dit af met aluminiumfolie en zet de bakplaat 40 minuten in de oven.
- Snipper ondertussen de radicchio.
- Klop de pitten uit de granaatappel.
- Hak de munt grof.
- Doe dit in een grote kom en meng met de dressing.
- Haal na 40 minuten de folie van de bakplaat.
- Schuif de pompoen nog 10 minuten terug zodat hij iets krokanter wordt.
- Meng dit met de salade en geniet.