Uitgelichte afbeelding voor "Corona: een kans om te leren omgaan met vervelende gevoelens"

Bij de diëtist praat je niet alleen over eten. Het gaat over veel meer dan dat. Zo ook tijdens de belafspraken met deze cliënte.

Ze weet het van zichzelf. Bij moeilijkheden stapt ze in haar valkuilen: ongezond eten en eetbuien om haar gevoelens even te dempen. Even, omdat het later harder terugkomt. En dan baalt ze ook nog eens van zichzelf.

De corona pandemie brengt bij haar veel gevoelens naar boven. Onzekerheid over haar baan, zorgen om haar familie en een gevoel van eenzaamheid omdat ze aan social distancing doet.

Met deze gevoelens zou ze graag om willen leren gaan. De komende tijd wil ze oefenen met het verdragen van deze gevoelens. Erbij blijven, voelen wat het met haar doet. Ze wil onderzoeken hoe ze toch in verbinding kan blijven met zichzelf en haar omgeving. Dat dit met vallen en opstaan gaat, weet ze. Daarom wil ze ook oefenen om milder voor haarzelf te zijn.

Het is prachtig om te zien hoe deze cliënte, juist in ook in deze tijd, energie blijft steken in het werken aan haar gezondheid.

Waarom gezond(er) leven ook nu belangrijk is:
Overleven begint bij gezonder leven en eten

Verder lezen

Image

Reacties

Plaats jouw reactie